Daca v-ati decis sa inchiriati o masina, la prima vedere ar parea ca este o decizie usoara. Ne gandim ca este o decizie mult mai usoara decat cea a cumpararii unei, insa lucrurile nu stau deloc asa.

Pornind de la asteptarile noastre este importanta stabilirea unor criterii clare pe baza carora alegerea unei masini sa fie potrivita pentru noi.

In definitiv, indiferent daca vrem sa cumparam, sa luam in leasing operational sau sa inchiriem, asteptarile de la un autoturism sunt similare. De aceea este important ca inainte de a apela la o firma de inchirieri auto clientul sa stie exact pentru ce ii trebuie masina si ce asteptari are de la aceasta.

Reprezentantii firmei Compact Rentacar  sau Compact Leasing vin cu sugestii care sa va ajute la alegerea unei masini potrivite nevoilor dumneavoastra.

Iata cateva criterii potrivite in alegerea unei masini de inchiriat:

1. Termenii si conditiile

Termenii si conditiile sunt extrem de importante atunci cand doresti sa inchiriezi o masina. Este obligatoriu sa ii citesti inainte de a porni la drum, tocmai pentru ca aici pot exista mici neintelegeri care mai tarziu pot afecta relatia firma-client.

2. Calatorii pe distante lungi sau in oras?

Primul pas in alegerea masinii il constituie stabilirea traseului. Daca urmeaza sa calatoriti in oras, preferabil ar fi sa optati pentru o masina mica, cu care sa va strecurati usor. Iar cutia automata ar fi de asemenea o buna optiune.

In schimb, daca ceea ce va doriti este o excursie pe distante mai lungi, masina pe care o alegeti ar trebui sa fie una cu 6 viteze, astfel incat sa va bucurati de maximum de confort. Luati in calcul si varianta in care vreti sa calatoriti cu rulota, situatie in care veti avea nevoie de o masina puternica, evident.

Daca insa calatoriti in interes de serviciu, o calatorie de afaceri si nu aveti timp sa conduceti dar trebuie sa ajungeti dintr-un oras in altul sau dintr-o parte a orasului in alta, puteti alege o masina de inchiriat cu sofer, transport vip.

3. Cat spatiu ai nevoie?

Pentru o calatorie individuala, in interes de serviciu, spatiul necesitat nu este unul mare. Lucrurile se schimba atunci cand masina este inchiriata pentru o vacanta cu familia. De la un spatiu interior mai mare, la un portbagaj generos si mai multe usi, nevoile sunt evidente.

4. Pe benzina sau diesel?

Pe distante mai lungi costul carburantului devine important. De aceea un alt criteriu in alegerea masinii de inchiriat il reprezinta motorizarea: benzina sau diesel. Fiecare dintre ele prezinta avantaje si dezavantaje pe care ar fi de preferat sa le cantariti bine inainte de a lua o decizie. Din fericire, oferta rent a car este variata si raspunde unei palete largi de nevoi si preferinte.

5. Disponibilitatea companiei

Este intotdeauna bine sa stiti ca puteti oricand telefona sau scrie cu un operator al companiei de inchirieri auto.  Este ideal sa le scrieti sau sa le telefonati inainte de inchiriere pentru a vedea disponibilitatea companiei.

Daca urmeaza sa inchiriati o masina este important sa va ganditi la aceste criterii si decizia va fi mai usoara.

Join This Conversation