Istoria Clujului este una bogata, fiind marcata, in diferite perioade de timp, de personalitati precum regele Matei Corvin, Baba Novac, Mihai Viteazul, Gabriel Bethlem sau Horea, Closca si Crisan.

Cluj-Napoca este un oras medieval din inima Transilvaniei si este unul dintre cele mai importante centre economice si culturale din Romania. Clujul a fost construit in perioada romana, pe locul vechii localitati Napoca si a fost declarat municipiu de catre imparatul Hadrian.

Mai mult de 150 de ani orasul Cluj-Napoca s-a aflat sub dominatie romana, iar dupa retragerea romanilor, teritoriul vechii Dacii a fost strabatut de popoare migratoare.

Astazi orasul Cluj-Napoca este un oras cosmopolit unde se organizeaza numeroase evenimente sociale si culturale. Orasul are un farmec aparte si foarte multe obiective turistice de vizitat.

Daca iti doresti sa vizitezi Clujul si esti in Bucuresti din diverse motive, poti apela la Compact Rent a Car pentru inchirieri auto in regim rent a car. Compact va ofera si masini de lux cu sofer, astfel va puteti bucura de vizita pe locul din spate confortabil.

Iata cele mai frumoase locuri din Cluj, pe care nu trebuie sa le ratezi atunci cand vizitezi orasul:

Atractii naturale

Gradina Botanica – se intinde pe o suprafata de aproape 14 hectare si este un important spatiu didactic si stiintific din cadrul Universitatii Babes-Bolyai. Aici se gasesc peste 10.000 de specii de plante din toate colturile lumii.

Atractii precum Gradina Botanica Alexandru Borza, Lacul Chios, Padurea Hoia sau Parcul Central sunt cu siguranta locuri pe placul oricarui turist.

Monumente istorice

Din aceasta categorie fac parte constructii si statui ale personajelor reprezentative ale istoriei orasului, precum Monumentul lui Avram Iancu, Monumentul Matei Corvin, Obeliscul Carolina sau Castelul Banffy.

Muzee / Case memoriale

Piata Muzeului – este o minunata zona pietonala situata langa Muzeul de Istorie al Transilvaniei. Piata este plina de terase unde se pot savura diverse cafele sau diverse sortimente de bauturi si mancare. De aici se pot admira si vizita cladirile pline de istorie ce o inconjoara.

Printre cele mai importante si mai vizitate astfel de obiective se numara Casa Matei Corvin, Muzeul de Arta – Palatul Banffy, Muzeul Satului sau Muzeul National de Arta.

Cladiri istorice

Nicaieri nu simtim prezența istoriei mai mult decat intre zidurile constructiilor care se confunda cu istoria acestui oras. Astfel de cladiri vechi sunt Hotelul Continental, Turnul Croitorilor, Teatrul National sau Universitatea Babes Bolyai.

Piete

De la executii sangeroase la sarbatori festive, pietele din Cluj Napoca le-au vazut pe toate. Cele mai importante dintre acestea sunt Piata Avram Iancu, Piata Mihai Vitezul, Piata Muzeului si Piata Unirii.

Biserici / Manastiri

Pe langa multitudinea de lacase de cult de dimensiuni medii, se remarca cele doua catedrale devenite deja de mult puncte de reper si simboluri ale Clujului: Catedrala Ortodoxa a Vadului, Feleacului si Clujului din Piata Avram Iancu si Catedrala Romano-Catolica Sfanta Treime din Piata Unirii.

Atunci cand planuiti o vizita in Cluj-Napoca pentru ca poate aveti 2-3 zile libere si doriti sa vedeti si alt oras inafara de Bucuresti, aveti nevoie de o planificare buna si un mijloc de transport rapid, comod si util. Probabil singura solutie care satisface aceasta nevoie este reprezentata de serviciile rentacar. La Compact Rent a Car veti gasi cu siguranta masina potrivita excursiilor pe care le planificati, cu preturi convenabile si profesionisti care va stau mereu la dispozitie.

Join This Conversation