În primul rând putem spune că responsabilitatea în serviciile oferite, punctualitatea și transparența ne-au adus mulți clienți fideli. Observând ce nelămuriri au clienții care apelează la serviciile noastre de rent a car, am considerat că este oportun să venim în întâmpinarea lor cu câteva sfaturi utile indiferent de compania pe care o vor alege.

Închirierea unei mașini nu trebuie să-ți dea peste cap vacanța, călătoria de afaceri, escapada la mare sau la munte, participarea la un festival etc.

Este important să te informezi prin toate mijloacele disponibile

Fie că închiriezi o mașină din aeroport, din București sau oriunde în țară, ca să nu pierzi timp util și să eviți anumite preocupări la fața locului, interesează-te prin platformele online ce mașini sunt disponibile. Nu te lăsa cucerit imediat de un preț mic, explorează site-ul, interesează-te care sunt costurile suplimentare și citește termenii și condițiile. Caută o companie fără taxe ascuse, care să-ți afișeze costurile suplimentare încă de la prima vizualizare a mașinii pe care o dorești.

Verifică limita de vârstă

Sunt anumite companii de inchirieri auto care nu oferă mașini din clasa premium dacă nu ai vârsta minimă 21 de ani și o anumită experiență la condus.

Garanție sau polită de protecție suplimentară

Multe firme de inchirieri auto cer o garanție (plată suplimetară) la închirierea unei mașini pentru a avea o oarecare siguranță. Dacă nu se cere o poliță de protecție, atunci costul închirierii va fi mai mare.

Nu uita să faci o fotografie când preiei mașina

La inspecția înainte de preluare a mașinii, daunele sunt trecute în fișa tehnică de către agentul car rental. Fă în așa fel încât să fotografiezi mașina din toate unghiurile la ridicare și la returnare, ca să nu te alegie cu daune suplimentare pe care nu le-ai cauzat.

Alocă-ți un timp rezonabil pentru returnarea mașinii

Rezervă-ți mașina pentru câteva ore în plus decât crezi că ai nevoie, pentru că nu vei ști niciodată care vor fi condițiile de trafic la momentul în care dorești să returnezi mașina și va însemna mai puțin stres pentru tine.

Fumatul în mașină

Este mai bine să nu fumezi într-o mașină închiriată pentru că este posibil să ți se ceară o taxă suplimentară sau să ți se rețină depozitul.

Nu uita să realimentezi mașina cu combustibil

Pentru a evita taxe suplimentare pentru combustibil realimentează mașina. Marea majoritatea companiilor de rent a car au această politică ca atunci când returnezi mașina închiriată să faci plinul așa cum ai preluat-o.

Întreabă un reprezentant al firmei de închirieri auto care este cea mai apropiată benzinărie, astfel încât să nu consumi combustibil pe drum, și nu uita să păstrezi bonul fiscal pentru a-l putea prezenta la predarea mașinii.

Nu uita să întrebi câți kilometrii ai voie să parcurgi

Dacă pleci într-o călătorie mai lungă și nu vrei să ai neplăceri, verifică dacă firma de inchirieri auto îți asigură kilometri nelimitați.

Nu uita că cel mai important este să găsești o firmă de închirieri auto în care să ai încredere și să-ți facă lucrurile mai ușoare.

Pentru a te bucura pe deplin de vacanță sau de călătoria de afaceri poți apela și la serviciile de închirieri auto cu șofer oferite de compania noastră Compact Rent a Car.

Join This Conversation