Probabil ca ai vazut Bucurestiul de multe ori dar in fuga, este orasul tau natal sau pur si simplu stai in acest oras de ceva timp dar nu te-ai gandit vreodata ca ai putea sa-l vizitezi ca un adevarat turist intr-un circuit de o zi asa cum o faci cu alte orase din tara sau din afara tarii.

Cu siguranta Capitala are multe de oferit: biserici vechi, cladiri simbol, un centru istoric care pastreaza inca patima timpului, hanuri cu povesti, cladiri istorice sau chiar multe locuri pline cu verdeata unde te poti plimba.

Noi cei de la Compact Rent a Car Bucuresti iti propunem sa descoperi Bucurestiul intr-un circuit de o zi apeland la inchirieri auto pentru ati lua o masina asa cum iti doresti tu sau poti apela la un transport VIP si vei primi si un sofer care te va plimba in tot orasul.

Iata ce poti vizita intr-o zi prin Bucuresti 

In primul rand poti incepe cu cladirea-simbol a Bucurestiului, Palatul Parlamentului cunoscut inainte de revolutie sub numele de Casa Republicii sau Casa Poporului.

Indreapta-te apoi catre Bulevardul Unirii (sau zona “La Fantani”), construit in perioada comunista dupa marele cutremur din 1977. Noul bulevard al “micului Paris” a fost gandit sa detroneze celebrul Champs-Elysee al capitalei pariziene, avand o multime de fantani arteziene spectaculoase pe cei 3,5 km lungime.

In zona Piata Unirii (pe partea dreapta venind dinspre Palatul Parlamentului) poti sa vizitezi Patriarhia Romana, situata pe Dealul Metropoliei, locul in care s-a semnat (la 1859) prima unificare a Principatelor Romane.

Poti merge mai departe catre Centrul Istoric sau Centrul Vechi si vei descoperii la intrarea in centru celebrul Han al lui Manuc, un complex superb construit la inceputul secolului XIX, care pastreaza chiar si dupa renovare ceva din farmecul de odinioara.

Rezerva-ti ceva timp pentru o vizita mai indelungata la han, ca sa te poti rasfata cu bucate traditionale si ospata cum se cuvine, cu o cana de vin boieresc

Dupa ce iesi pe poarta hanului, ia-o la stanga, caci la doi pasi se afla ruinele fostului Palat Voievodal, prima curte domneasca ce dateaza din vremea lui Mircea cel Batran.

Dincolo de aceasta lume colorata, pe o strada veche(Smardan), se ascunde un superb lacas de cult, scapat ca prin minune de pofta nestavilita de demolare a comunistilor: Manastirea Stavropoleos. Nu te sfii si calca-i pragul, pentru ca vei descoperi o oaza de liniste si o bijuterie arhitecturala care te va lasa mut de uimire.

Mergand pe strada Lipscani spre Calea Victoriei, cea mai vizitata artera in perioada interbelica, poti vizita Palatul CEC si Muzeul National de Istorie – in partea stanga, sau Casa Capsa, Cercul Militar NationalPalatul TelefoanelorPalatul Regal, care a apartinut Casei Regale in perioada 1881-1947 si Palatul Cantacuzino, care gazduieste Muzeul National “George Enescu” – in partea dreapta.

Poti merge spre Piata Universitatii, flancata de Universitatea construita in 1864 de domnitorul Alexandru Ioan Cuza, de Teatrul National, renovat recent, Palatul Sutu si Spitalul Coltea. 

Dupa care te poti plimba pe Bulevardul Magheru pana spre Piata Romana; poti devia usor spre Gradina Icoanei, o zona intima si linistita a vechiului Bucuresti, in care vei gasi o alta cladire ce aminteste de trecut: Scoala Centrala.

Treci de Piata Romana si inainteaza catre Piata Victoriei, unde vei vedea cladirea Guvernului RomanieiMuzeul National de Istorie Naturala “Grigore Antipa”Muzeul Taranului Roman si Muzeul National de Geologie.

Nu uita la final sa te bucuri si de un momet de relaxare in Parcul Herastrau chiar daca ti s-a parut ca este o zi foarte incarcata.

Poti face o parte din acest circuit pe jos si o parte cu o masina de inchiriat.

 

Join This Conversation